Srijeda, 29.01.2020.

Izborna skupština

Mirza Ganić ponovo izabran za predsjednika Gradske organizacije SDA Visoko

Izabrano je i 13  članova Izvršnog odbora GO SDA Visoko: Mirela Mateša Bukva, Efedina Čehajić, Amir Zukić, Nihad Smailagić, Esad Semić, Emina Jusić, Nejra Muratović, Amil Neimarlija, Emir Vračo, Emir Džafić, Enes Lemeš, Zijada Smailagić i Kemal Mušinbegović

U Visokom je održana Izborna skupština Gradske organizacije SDA Visoko.

Skupštini je prisustvovalo 89 od 94 delegata koji su jednoglasno izabrali novog/starog predsjednika GO SDA Visoko, Mirzu Ganića. Za tri potpredsjednika izabrani su tajnim glasanjem Edin Hakanović, Zijad Breščić i Amer Hindija. Za generalnog sekretara GO SDA Visoko koji će direktno ući u Izvršno odbor predložen je Nihad Dervišević. 

Također, birano je i 13  članova Izvršnog odbora GO SDA Visoko, a izabrani su: Mirela Mateša Bukva, Efedina Čehajić, Amir Zukić, Nihad Smailagić, Esad Semić, Emina Jusić, Nejra Muratović, Amil Neimarlija, Emir Vračo, Emir Džafić, Enes Lemeš, Zijada Smailagić i Kemal Mušinbegović.

Po funkciji, članovi Izvršnog odbora su predsjednik kluba vijećnika u GV Visoko Mirza Omanović. Naknadno će u Izvršni odbor ući po funkciji i predsjednik Asocijacije mladih SDA Visoko i predsjednica Asocijacije žena SDA Visoko čije Izborne skupštine će biti održane u skorijem periodu.

Nakon skupštine, upriličen je i svečani prijem za osnivače SDA Visoko, stare članove, predsjednike SDA u ranijim periodima, članove mjesnih odbora, simpatizere stranke, predstavnike drugih političkih partija u Visokom, predstavnike IZ u Visokom, medije te sve ostale aktiviste. 

Također, prijemu su prisustvovali i predstavnici SDA drugih općina, Kakanj, Breza, Ilijaš, Zenica, Vareš i Žepče. 

Među gostima su bili ministri u Vladi ZDK Mirnes Bašić i Fahrudin Čolaković, predsjedavajući Skupštine ZDK Ćazim Huskić, zamjenik ministra pravde BiH Nezir Pivić, predsjednik KO SDA ZDK, član GO SDA BiH i zastupnik u Parlamentu FBiH Miralem Galijašević, Nermin Mandra, predsjednik SDA Kakanj, član Predsjedništva SDA i zastupnik u Parlamentarnoj skupštini BiH.

- Pred nama je 2020. godina, koja je specifična jer nam predstoje lokalni izbori i želim odavde da pošaljem poruku da moramo, možemo i želimo puno bolje. A želimo da radimo svi zajedno i da predstavljamo naše građane koji daju nama pravo glasa. Mi nakon ovih izbora šaljemo odavde javnosti poruku jedinstva, jer mi želimo da radimo, gradimo i da budemo prepoznatljivi u ovom gradu. Predstavnici SDA na višim nivoima su i prethodnih godina, a evo i ove, radili za Visoko i osiguravali značajna finansijska sredstva. Nažalost, vi ne možete na određenim lokalnim medijima vidjeti šta se radi na terenu, ali zaista budite uvjereni da je riječ o milionskim sredstvima. Smatram da ukoliko budemo zajedno radili neće biti nekoliko miliona, nego će biti nekoliko desetina miliona. I u tom svjetlu sve nas pozivam da budemo jedinstveni, bez obzira na različitosti, da budemo zajedno i da svi radimo u interesu ljudi koji nas biraju i koje mi predstavljamo. Želimo da budemo naslonjeni jedni na druge, ne treba nam ni diktatura, ni osveta, nego zajednički rad za zajednički boljitak -  kazao je predsjednik GO SDA Visoko Mirza Ganić.

Pored Mirze Ganića obratio se i predsjednik Kantonalnog odbora SDA ZDK Miralem Galijašević i član Predsjedništva SDA BIH Nermin Mandra koji su poslali poruku jedinstva i značaja snažne SDA za BiH, navodi se u saopćenju SDA Visoko.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh