Ivana Ladan sigurno će do kraja života pamtiti 13. oktobar 2019. godine. Naime, dvadesetjednogodišnja ljepotica iz Jajaca sinoć se u konkurenciji 22 djevojke iz cijele BiH okitila lentom Miss BiH, i predstavljat će našu zemlju na svjetskom izboru u Londonu 14. decembra.

- Još nisam svjesna šta se dogodilo. Skoro da nisam spavala. Mobitel mi ne prestaje zvoniti. Zovu me rodbina, prijatelji, poznanici... Svi su u Jajcu ponosni na moj uspjeh. Otac mi je rekao da javim kada se vraćam, jer gradonačelnik Jajca želi napraviti veliki doček. Naravno da sam se kao i svaka djevojka potajno nadala pobjedi. Imala sam tremu pred finale, jer se nikada ranije nisam pojavila na pisti i predstavljala u javnosti pred brojnom publikom – kaže na početku razgovor za Faktor nova najljepša djevojka Bosne i Hercegovine Ivana Ladan.

Ističe da je uz osvojenu krunu sretna i zbog brojnih prijateljstava koje je sklopila na Izboru Miss BiH.

- Proveli smo 15 nezaboravnih dana i upoznala sam dosta dobrih djevojaka. To je nezaboravno iskustvo za cijeli život. Nažalost, nemam vremena za odmor. Narednih dana me očekuje veliki broj gostovanja na televizijama, a potom i pripreme za svjetsko takmičenje. U London putujem već sredinom novembra, i mnogo mi znači podrška direkcije Izbora Miss BiH, koja će se pobrinuti da spremna dočekam takmičenje. Sama činjenica da ću biti među 150 djevojaka iz cijelog svijeta je ogromna čast. BiH je poznata po lijepim ženama i nadam se da će me pamtiti kao Anu Mirjanu Račanović koja je, po mom mišljenju, naša najljepša misica - nastavlja Ladan.

Sigurno je da će titula najljepše djevojke u BiH promijeniti njen život, ali dodaje da se u budućnosti želi posvetiti radu sa djecom.

- Četvrta sam godina psihologije u Banjoj Luci. Nakon što to završim, želim upisati magisterij i potom raditi sa djecom. To je nešto što me posebno zanima i privlači- iskrena je Ivana.

Nova Miss BiH u osnovnoj školi je trenirala košarku, a pored ovog sporta prati dešavanja u nogometu i rukometu.

- Nisam neki sportski fanatik, ali pratim dešavanja na svjetskim i evropskim prvenstvima. Naravno, svoju liniju održavam redovnim odlaskom na fitness, a pored košarke u osnovnoj školi me privlačilo sviranje frule, tako da sam išla na časove – govori na kraju Ivana.