VEZANI TEKST - Bevandina ucjena: Ministarstvo finansija BiH zbog novca za RTV Herceg-Bosne stopiralo međudržavni projekat?

Kako je saopćeno, nakon radne posjete Tirani, Mitrović je u Podgorici održao sastanak s Jukićem sa kojim je razgovarao o infrastrukturnim projektima dviju zemalja.

- Fokus razgovora bio je Sporazum o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Tare na cestovnom pravcu Hum – Šćepan Polje. Ministar Mitrović je upoznao ambasadora Jukuća da su za ovaj projekat osigurana sredstva, ali da se još uvijek čeka saglasnost Ministarstva finansija i trezora BiH.

Također, istakao je da jedan od prioriteta za Bosnu i Hercegovinu, ali i Crnu Goru, rekonstrukcija cestovnog pravca Hum – Šćepan Polje kojim je prošao putujući za Tiranu, a koji je u katastrofalnom stanju - navedeno je u saopćenju Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

Dodaje se da su se Mitrović i Jukić složili da bi Jadransko-jonska magistrala i željeznica od Čapljine preko Trebinja do Nikšića doprinijele razvoju turizma i povezivanju dviju regija, što bi u konačnici rezultiralo poboljšanom infrastrukturnom povezanosti dviju zemalja.