open-navfaktor-logo
search
Uznemiravanje vjernika
MIZ Bosanska Gradiška o snimku muškarca koji "puca" na džamiju u Obradovcu
Na Facebook stranici "Džemat Obradovac" i u medijima objavljen je videosnimak sa nadzorne kamere na džamiji, a na kojem se vidi kako muškarac zaustavlja vozilo ispred ovog vjerskog objekta, izlazi iz auta i pretvara se da puca iz vatrenog oružja
06.05.2019. u 17:02
get url
text

Medžlis Islamske zajednice Bosanska Gradiška iznenađen je nemilim događajem koji se dogodio noć uoči ramazana u džematu Obradovac te osuđuje svaki oblik uznemiravanja bilo koga na vjerskoj i nacionalnoj osnovi, saopćeno je danas iz Medžlisa IZ Bosanska Gradiška povodom nemilog događaja koji se jučer zbio u džematu Obradovac.

- Medžlis Islamske zajednice Bosanska Gradiška raduje spremnost nadležnih organa da istraže ovaj slučaj i rasvijetle sve okolnosti koje se s njim dovode u vezu - poručili su iz MIZ Bosanska Gradiška.

Na Facebook stranici "Džemat Obradovac" i u medijima objavljen je videosnimak sa nadzorne kamere na džamiji, a na kojem se vidi kako muškarac zaustavlja vozilo ispred ovog vjerskog objekta, izlazi iz auta i pretvara se da puca iz vatrenog oružja.

Ovaj potez izazvao je uznemirenost građana na društvenim mrežama, ali incident niko nije prijavio policiji. Snimak je ubrzo i obrisan.

Policija iz Bosanske Gradiške, nakon saznanja objavljenih na društenim mrežama koja su prenesena i u sredstvima javnog informisanja, a nisu prijavljena policiji, identifikovali su muškarca koji je  ispred džamije u mjestu Obradovac izazvao uznemirenost građana, prenijela je "Srna".

Kako  je rečeno u PU Bosanska Gradiška, u toku je rad na utvrđivanju prekršajne ili krivične odgovornosti, kao i eventualno drugih učesnika, a po utvrđivanju činjeničnog stanja bit će preduzete zakonom predviđene mjere i radnje prema počiniocima.

Iz policije je rečeno da osuđuju svaki vid ispoljavanja netrpeljivosti, uvredljivih sadržaja i nasilničkog ponašanja, te pozivaju građane da se suzdrže od ovakvog ili sličnog ponašanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.