open-navfaktor-logo
search
Teshaun Hightower
Mladi košarkaš propušta ovogodišnji NBA draft zbog ubistva
Samo sedam dana nakon što se američki košarkaš i zvijezda Univerziteta Tulane, Teshaun Hightower (21), prijavio na NBA draft 2020. godine on je optužen je za ubistvo.
27.04.2020. u 17:37
get url
text

Prema podacima tamošnje policijske postaje, Hightower je 8. aprila upucao Devantea Longa (24). Policija je pozvana u stan u Stockbridgeu oko 11 sati toga jutra, a Long je podlegao u bolnici.

Te je noći Teshaun je na svom Twitteru profilu objavio: "Bože, čuvaj moje ljude."

Teshaun Hightower od subote navečer nalazi se u pritvor unutar zatvora Henry County nakon što je policija pretresom njegovog stana pronašla oružje kojim je Devante ubijen.

Pored Hightowera, uhapšeno je pet od šest osumnjičenih za ovo ubistvo. Njegov brat Jeffrey Hightower, Kelvonie Burney, Tyreek Famer, Tobias Gresham i Antonie Gresham su ostali osumnjičeni.

Hightower je dvije sezone igrao za Georgiju prije nego li je otišao u Tulane. Predvodio je Green Wave prošle sezone, a po susretu u prosjeku je postizao 15,9 poena.

U 88 utakmica u Georgiji i Tulaneu, od kojih je u 49 imao ulogu startera, zabilježio je solidan učinak. U prosjeku je ubacivao 8,8 poena, imao 2,7 skokova i 1,8 asistencija. Ove je sezone trebao biti na draftu, no čini se da bi ovogodišnji draft mogao propustiti zbog boravka u zatvoru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.