open-navfaktor-logo
search
Novi kvar
Mnogi dijelovi Sarajeva 24 sata bez vode, iz ViK-a mole za razumijevanje
Kantonalno javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija d.o.o. Sarajevo obavijestilo je građane da su nakon završenih radova na uvezivanju novog cjevovoda DN 700 mm, na mostu kod Vistafona, krenulo sa punjenjem cjevovoda na radni pritisak.
05.08.2021. u 19:17
get url
text

Međutim, kako navode, uočen je novi kvar, te se moralo pristupiti ponovnom isključenju i njegovoj sanaciji.

Podsjetimo, iz ViK-a su najprije najavili da će radovi biti obavljeni tokom noći, te da se u jutarnjim satima očekuje normalizacija snabdijevanja vodom.

Međutim, radovi su nastavljeni i tokom dana, jer se, kako je u međuvremenu saopćio ViK, zbog složenosti i obimnosti poslova, odvijaju otežano.

Građanima su tako jutros obećali da će s puštanjem vode u sistem započeti oko 15 sati, te da se normalizacija snabdijavanja vodom očekuje par sati kasnije, ali se to evidentno nije desilo.

Zbog ovih radova već 24 sata bez vode su: Koševsko Brdo, Bare (Šip), Ciglane, Crni Vrh, Gorica, Velešići, Pofalići, Hum Brdo, Gornji Velešići, Hotonj, Orahov Brijeg, Barica, Ugorsko, Dreskovača, Jošanica Donja, Krše, Nova industrijska zona (Vogošća), te ulice: Alipašina, Bolnička, Muje Šejte, Koševo i Patriotske lige.

- Prisutne su ekipe izvođača radova i KJKP ViK-a, te se moli građanstvo za razumijevanje - poručili su u zadnjoj objavi na Facebooku iz ovog kantonalnog preduzeća, što je izazvalo lavinu komentara.

"Svaka čast 'stručnjaci'!!!", "Ovo meni sve smrdi kao tramvajska stanica na Otoci, dobit ćemo vodu za godinu i po", "Ovako isto je bilo prošle godine na Čvili, nisam se mogao istuširati, mogu misliti kako sad pate ovi ljudi", "Kvar ce se sanirati do....? Je li vas sramota uopće ovako nešto objaviti?", "Forto, imaš li vode?"... neki su od komentara razočaranih građana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.