open-navfaktor-logo
search
LIGA NACIJA
Moćni Luksemburg: Španija opet prava, na Wembleyju pala Engleska
Engleskoj je ovo prvi poraz na Wembleyju nakon 11 godina. Od 2007. godine do danas ostvarili su niz od 21 pobjede i tri remija
08.09.2018. u 22:45
get url
text

Španija je razočarala na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje je u osmini finala eliminisana od Rusije.

Furija je prije dva mjeseca bila u rasulu, a danas je opet ona stara. Potvrdilo je to i večerašnje gostovanje na Wembleyju u derbiju večeri Lige nacija gdje je savladala Englesku sa 2:1.

Gordi Albion je poveo golom Rashforda u 11. minuti i tada se činilo da će to biti jednosmjerna ulica. Međutim, samo dvije minute kasnije Saul je izjednačio na 1:1, a za potpuni preokret pogodio je Rodrigo u 32. minuti.

Meč na kultnom stadionu obilježila je povreda Luka Shawa, defanzivca Manchester Uniteda i reprezentacije Engleske, koji je na nosilima iznesen sa terena nakon što, glavom udario u teren i nepomočan ostao ležati na terenu.

Inače, Engleskoj je ovo prvi poraz na Wembleyju nakon 11 godina. Od 2007. godine do danas ostvarili su niz od 21 pobjede i tri remija!

U Ligi C reprezentacija Grčke slavila je na gostovanju kod Estonije (0:1), dok je Luksemburg u Ligi D deklasirao Moldaviju sa 4:0.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.