open-navfaktor-logo
search
Pokrenuta incijativa
Modrić: Žao mi je što nisam ostao još jednu godinu u Zrinjskom
Na Facebook stranici "Plemićka sjećanja" pokrenuta je inicijativa da se na majicu potpisuju fudbaleri koji su ostavili dubok trag u Zrinjskom, a Luka Modrić, iako je kratko nastupao Pod Bijelim brijegom, itekako je ostao u sjećanjima navijača.
22.09.2022. u 12:38
get url
text

- Žao mi je što nisam ostao još jednu godinu u Zrinjskom da zajedno osvojimo titulu - s ovim riječima dočekao je inicijatore ideje potpisnik majice, fudbaler Real Madrida Luka Modrić.

Sezona 2003/04. nije bila pretjerano uspješna za Plemiće, jedna od rijetkih svijetlih tačaka bio je maleni plavokosi fudbaler s brojem 23 na leđima.

Zanimljivo, prilikom potpisa majice ovog detalja se Luka sjetio, nakon što se potpisao i stavio broj 10, prokomentarisao je "Ja stavio 10, a u Zrinjskom sam nosio 23".

Debitovao je 10. augusta u susretu protiv Širokog Brijega, a prvi pogodak za Plemiće postigao je 12. oktobra u pobjedi protiv Orašja. Za Zrinjski je ukupno odigrao 25 utakmica i postigao osam pogodaka.

Na stadionu Zrinjskog "pod Bijelim Brijegom" dobio je svoje prvo fudbalsko priznanje, naime na kraju sezone uručen mu je navijački trofej "Filip Šunjić Pipa".

Modrić je s 18 godina i danas ostao najmlađi dobitnik ovoga trofeja.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.