open-navfaktor-logo
search
Meteorolozi
Moguće veće padavine: Za područje Krajine izdato narandžasto upozorenje
Narandžasto upozorenje važi i za banjalučko, prijedorsko te tuzlansko područje
13.05.2019. u 09:33
get url
text

Za područje Krajine u Bosni i Hercegovini izdato je narandžasto upozorenje s napomenom da se očekuju padavine u rasponu od 60 do 80, a lokalno i iznad 100 mm uz istovremene jake udare vjetra od 40 do 50 kilometara na sat, javlja Anadolu Agency (AA). 

Najviše kiše palo je u Bihaću, 84 mm po metru kvadratnom. Narandžasto upozorenje važi i za područje sjeveroistočne Bosne, tuzlansko područje gdje se također, očekuju obilnije padavine od 60 do 80 mm. Na ovom području značajnije padavine za sada su registrovane na području Gradačca. 

Iako će padavine biti nešto manje od 50 do 70 mm narandžasto upozorenje važi i za banjalučko i prijedorsko područje. Velike količine padavina registrovane su u Bosanskom Novom 70 mm, ali i na području Banja Luke 49 mm, Prijedora 42 mm, Sanskog Mosta 40 mm, te Mrkonjić Grada 31 mm.

Istovremeno žuti meteoalarm na snazi je za sarajevsko, livanjsko i mostarsko područje gdje se očekuju padavine od 20 do 30 mm. Za sada na ovom području nema značajnijih problema izazvanih usljed padavina. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.