open-navfaktor-logo
search
Predsjednici potvrdili
Most između Afrike i Balkana: Željo sklopio partnerstvo s klubom iz Gane
FK Željezničar i Medeama iz Gane potpisali su trogodišnji ugovor o partnerstvu.
08.05.2021. u 13:48
get url
text

Cilj saradnje je olakšati transfere igrača, ponuditi programe razmjene fudbalera i tehničkog osoblja.

Dogovoreno je i da članovi Medeame doputuju u Sarajevo i treniraju na terenima Željezničara, s ciljem zbližavanja dva kluba.

Medeama je smještena u Tarkwi, gradu u zapadnoj Gani. Takmiči se u tamošnjoj Premijer ligi. Klub je ranije bio pznat kao Kessben FC, a ime je promijenio u januaru 2011. godine. Svoje domaće utakmice igraju na TNA Parku koji prima 10.000 gledalaca. Predsjednik i vlasnik kluba je poduzetnik Moses Armah "Parker".

- Uzbuđeni smo i ponosni što najavljujemo naše partnerstvo u godini kada je Medeama ozbiljan kandidat za šampionsku titiulu. Ovo predstavlja prekretnicu za naš klub i nudi izvrsnu priliku za izgradnju mosta između Gane i Bosne, kao i Afirke i Balkana, što dramatično može povećati šanse oba kluba za uspjeh i pozicnioniranje na međunarodnoj sceni - izjavio je predsjednik Želje Samir Cerić.

Moses Armah, predsjednik Medeame kazao je da je sretan zbog partnerskog ugovora jer Željezničar obilježava sto godina postojanja.

- Cilj nam je proširiti naš međunarodni obim i otvoriti klub za globalne mogućnosti. U Gani, kao i Bosni postoji ogromna strast za fudbalom, što ćemo nastojati iskoristi na obostrano zadovoljstvo - rekao je prvi čovjek Medeame.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.