open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Može li Marinović ponovo nadmudriti Musemića, je li vrijeme za prvu proljetnu pobjedu Željezničara?
Premijer liga Bosne i Hercegovine u fudbalu ulazi u sami finiš, a do kraja sezone preostala su još četiri kola. 
07.05.2021. u 07:46
get url
text

Prva od posljednje četiri runde domaćeg šampionata počinje danas s dva jako zanimljiva susreta. Od 16 sati sastaju se Tuzla City i Sarajevo, dok meč Željezničar - Široki Brijeg počinje četiri sata kasnije.

Bordo tim gostovanje u Tuzli dočekuje kao lider premijerligaške tabele, a u posljednja dva duela s ekipom Husrefa Musemića aktuelni prvaci upisali su dvije pobjede. Treća u nizu bi ih sastavim sigurno ostavila na prvoj poziciji do narednog kola.

- Poslije derbija nastavljamo prvenstvo koje ulazi u završnicu i svaka utakmica je bitna. Igrali smo dva puta sa Tuzla Cityjem do sada i znamo šta nas očekuje. Dvije utakmice u Kupu su bile dosta teške, očekujem ponovo težak susret, ali vjerujem da ćemo igrati dobro kao u posljednjim utakmicama i ostvariti dobar rezultat - kazao je šef stručnog štaba Sarajeva Vinko Marinović pred gostovanje kod Tuzla Cityja.

I Husref Musemić je svjestan da posljednja dva duela sa Sarajevom po njegov tim nisu prošla onako kako je želio.

- U mjesec dana treći put igramo sa Sarajevom. Dva puta su bili rezultatski uspješniji, ali možda to tako nije izgledalo na terenu. Dolaze nam u boljem stanju nego ranije, kada su bili u krizi - rekao je Musemić koji za današnji meč neće moći računati na Edina Rustemovića, dok je nastup Damira Mehidića pod znakom pitanja.

Prvu pobjedu ovog proljeća fudbaleri Željezničara pokušat će ostvariti u susretu sa Širokim Brijegom, koji je za razliku od Plavih sa izglednim šansama za plasman u Evropu.

Tim sa Grbavice nije pokrenula ni promjena na klupi, a gdje su stali sa Amarom Osimom nastavili su pod vođstvom Blaža Sliškovića.

- Nadam se da ćemo uz jednu kvalitetnu ofanzivnu igru ostvariti i pobjedu koju svi zajedno priželjkujemo nakon dugo vremena. Vjerujem da su momci svjesni situacije i da nama u ovom trenutku jedan pozitivan rezultat može povratiti jednu kvalitetnu atmosferu u svlačionici, te u i oko samog kluba - naglasio je popularni Baka.

U redovima Širokog Brijega baš i ne mogu vjerovati šta se to dešava sa njihovim večerašnjim protivnikom.

Uprkos rezultatskoj krizi na Pecari su svjesni da je Željo kvalitetan tim.

- Utakmica na Grbavici, bez obzira na kojem se mjestu Željezničar nalazi, uvijek je derbi. Poslije pobjede u hercegovačkom derbiju atmosfera u timu je mnogo bolja. Čeka nas zahtjevna utakmica, pravi teren i protivnik koji, uprkos svemu, ima kvalitetu. Mi ćemo se potruditi napraviti pozitivan rezultat koji bi nas doveo korak bliže cilju. Vjerujem kako možemo do pobjede na Grbavici - kazao je Toni Karačić, trener Širokobriježana.

Oba današnja susreta 29. kola PLBiH možete pratiti u direktnom TV prijenosu, dok su preostala četiri meča na rasporedu u subotu.

Premijer liga, 29. kolo:
Petak, 7. maj:
Tuzla City - Sarajevo (16 sati, MojaTV) / Dragan Petrović (Banja Luka)
Željezničar - Široki Brijeg (20, Arena Sport) / Zoran Grbić (Prijedor)

Subota, 8. maj:
Sloboda - Olimpik (15, MojaTV) / Antoni Bandić (Grude)
Mladost - Radnik (15) / Aleksandar Njegomirović (Prnjavor)
Borac - Krupa (16.55, Arena Sport) / Sabrija Topalović (Zenica)
Zrinjski - Velež (19.05, Arena Sport) / Elvis Mujić (Banovići)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.