open-navfaktor-logo
search
Tajna želja Bavaraca
Može li Salihamidžić obaviti još jedan veliki posao prije nego napusti funkciju sportskog direktora?
Fudbaler Real Madrida i reprezentativac Maroka Achraf Hakimi, koji trenutno igra na na posudbi u dresu Borussije Dortmund, navodno je jedna od tema u redovima minhenskog Bayerna.
17.04.2020. u 14:45
get url
text

Prema izvještaju Sky Sporta, minhenski klub je kontaktirao Hakimijevog agenta Alejandra Camana, no on je sve demantovao.

- Već nekoliko puta sam rekao u medijima, ali za sada me niko iz Bayerna nije kontaktirao u vezi s Achrafom - naglasio je Camano.

Ipak, prema informacijama Sky Sporta iz izvora bliskih njemačkom velikanu, navodno je tema u vezi s  Hakimijem već neko vrijeme na stolu, no teško da će Bayern uspjeti isplatiti odštetni zahtjev Reala, koji očito već od naredne sezone ozbiljno računa na sjajnog 21-godišnjeg defanzivca.

Desni bek prema procjeni Transfermarkta trenutno vrijedi 54 miliona eura, a za Real je vezan ugovorom do ljeta 2022. godine.

Ove sezone je u 37 nastupa za Milionere u svim takmičenjima postigao sedam golova i zabilježo deset asistencija.

Zanimljivo da je Bayern početkom ove sezone na poziciji desnog beka angažovao Benjamina Pavarda za 35 miliona eura, no Francuz je često znao igrati i na poziciji stopera, dok je ove zime od Reala posudio 24-godišnjeg Alvara Odriozolu.

Očito s Hakimijem sportski direktor Bavaraca Hasan Saliamidžić želi riješiti bekovske pozicije na duži period, s obzirom na to da na lijevom beku Bayern ima supertalentovanog 19-godišnjeg Alphonsa Daviesa. Pitanje je hoće li uspjeti u tome već ovoga ljeta, kada bi se, prema ranijim najavama, trebao povući sa funkcije sportskog direktora i zauzeti mjesto koje ga čeka u Izvršnom odboru kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.