Govoreći o sadržajima kojima će ovaj mjesec biti ispunjen na području goraždanskog muftijstva, kazao je da su na svim nivoima, u muftijstvu i medžlisima, obavljene sve neophodne pripreme za doček ramazana na najbolji mogući način.

U Goraždu, ali i mesdžidima na području manjeg bh. entiteta raspoređene su softe koje dolaze da obave praksu i da predvode džemate.

- Poseban fokus je na našoj hafiskoj mukabeli, a ove godine imamo osam hafiza koji će svakog dana nakon podne namaza učiti mukabelu u Sinan begovoj džamiji, među njima je i hafiz Harun koji nam dolazi iz Kahramanmarasa u Turskoj, bukvalno iz šatora, sa dva mala dječaka. Potrudit ćemo se da ih pripazimo na pravi način - kazao je muftija Pitić.

Napomenuo je da su počele i velike pripreme za 27. noć mjeseca ramazana.

- U toj noći planirali smo da proučimo 99 hatmi za Tursku, taj program će biti, uz Božiju pomoć i ako nas zdravlje posluži, nešto što ćemo pamtiti čitavih naših života. Bit će to noć kadra u pravom smislu te riječi, na našoj Drini, u našem herojskom gradu i da se na taj način sjetimo svih onih ljudi koji će u šatorima ili kontejnerima ili još lošijim uvjetima dočekati ovaj ramazan, a ipak će postiti - kazao je muftija goraždanski.