open-navfaktor-logo
search
Jupiler liga
Mujakić debitovao za Kortrijk, Mechelen odnio puni plijen
Kortrijk nakon četvrtog ovosezonskog poraza zauzima 11. poziciju Jupiler lige, dok je Mechelen na visokom trećem mjestu
20.09.2019. u 22:23
get url
text

Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Nihadu Mujakiću neće baš u najljepšem sjećanju ostati zvanični debi za belgijski Kortijk, koji je večeras na domaćem terenu poražen s 3:2 od Mechelena u meču osmog kola belgijske Jupiler lige.

Domaći tim u čijem se početnom sastavu našao nekadašnji stoper Sarajeva poveo je golom Jovana Stojanovića u 38. minuti susreta.

S minimalnom prednošću Kortrijk je otišao na poluvrijeme, ali je nastavak utakmice u potpunosti pripao gostujućoj ekipi. Vanzier se u 53. minuti dobro ubacio ispred našeg mladog reprezentativca i centaršut s lijeve strane vrhom kopačke proslijedio u mrežu domaćina za 1:1.

Samo četiri minute kasnije Schoofs je pogodio za totalni preokret Mechelena, da bi furioznih devet minuta krunisao Vanzier drugim golom večera za 1:3.

Mujakićev tim je to kraja uspio preko Mboya smanjiti na 2:3, no snage za nešto više u preostalih desetak minuta računajući i sudijsku nadoknadu nisu imali.

Kortrijk nakon četvrtog ovosezonskog poraza zauzima 11. poziciju Jupiler lige, dok je Mechelen na visokom trećem mjestu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.