open-navfaktor-logo
search
Trener Plavih
Mulalić: Kad ne možeš pobijediti, dobro je barem ne izgubiti, Rudar zaslužuje da ostane u Premijer ligi
Rudar Prijedor i Željezničar otvorili su 26. kolo Premijer lige BiH, a susret je uprkos velikom broju kvalitetnih prilika, završen neriješenim rezultatom 0:0.
15.04.2022. u 19:31
get url
text

Trener Željezničara Edis Mulalić na press-konferenciji nakon utakmice je istakao da Rudaru želi sve najbolje, te da smatra da je njegova ekipa bila nešto bliže pobjedi danas, piše Sport1.

- Lijepo je doći ponovo ovdje igrati, od srca vam želim da ostvarite ciljeve - započeo je Mulalić i nastavio:

- Teška utakmica, znali smo da će takva biti s obzirom na sve šta se dešavalo Rudaru u posljednjih sedam dana. Znali smo da će biti silno motivisani. Vjetar je pravio probleme i u prvom poluvremenu pomogao protivniku, a u drugom nama. Bilo je teško izaći recimo s nekom dugom loptom, ali mislim da smo imali nekih pet-šest izglednih prilika i da smo mogli završiti utakmicu u svoju korist, ali je i Rudar imao dvije tri izgledne situacije, tako da kad se sve sabere, hajde nećemo biti previše skromni, ali mislim da smo bili bliže da damo gol, no eto nismo.

Kad ne možeš pobijediti, dobro je barem ne izgubiti. Obično ovakva utakmica se pred kraj okrene u suprotnom smjeru, te smo na kraju imali i malo sreće i ispalo je šta je ispalo. Kolegi i Rudaru želim sve najbolje i sigurno da zaslužuju ostanak u Premijer ligi BiH - istakao je Mulalić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.