open-navfaktor-logo
search
Bez incidenata
MUP KS: Uspješno osiguran 25. Sarajevo Film Festival
Koncert DJ Solomuna protekao je bez ijednog incidenta, u prisustvu više od 10.000 posjetitelja
24.08.2019. u 12:32
get url
text

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival protekao je bez ijednog incidenta na svim festivalskim mjestima i mjestima projekcije filmova, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Svaku noć je bilo angažovano oko 200 policijskih službenika u uniformi i civilnim odijelima, a u isto vrijeme pristupilo se nesmetanom odvijanju svakodnevnih i redovnih poslova i zadataka iz nadležnosti Uprave policije.

Tim povodom, policijski komesar izrazio je zahvalnost na saradnji organizaciji Sarajevo Film Festivala, koja je, kako je saopćeno, bila na visokom nivou prije i u toku samog održavanja SFF-a.

Pohvalio je policijske službenike koji su učestvovali u realizaciji Operativnog plana Uprave policije i svojim maksimalnim zalaganjem ovu manifestaciju učinili sigurnom.

- Također, želimo se zahvaliti svim građanima i posjetiteljima Kantona  Sarajevo, a naročito građanima u užoj jezgri grada, koji su za vrijeme potpune obustave saobraćaja i održavanja SFF-a, dali svoj doprinos ovoj važnoj manifestaciji - navedeno je u saopćenju MUPKS-a.

Koncert DJ Solomuna, koji je održan sinoć ispred Vječne vatre, također, protekao je bez ijednog incidenta, u prisustvu više od 10.000 posjetitelja, ističu iz MUPKS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.