Fudbaleri Sarajeva u devetom kolu BH Telecom Premijer lige na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" ugostit će ekipu Tuzla Cityja.

- Naš bodovni saldo nije srazmjeran igri koju smo prikazali u posljednjih pet utakmica. Tuzla City je ekipa koja kvalitetnije igra vani, puno problema su napravili i Zrinjskom i Širokom. Što se tiče igračkog kadra - nemamo povrijeđenih. Pauzu smo iskoristili da se osvježimo i nešto uradimo, mislim da smo kvaltietno radili. Ulazimo sa željom da pobijedimo i do toga možemo doći samo ako smo dovoljno motivisani i skoncentrisani. Nadam se da ćemo smoći snage i da ćemo jednostavno imati bolju realizaciju nego što smo imali u posljednjim s mečevima - rekao je trener Sarajeva Husref Musemić.

Strateg Bordo kluba priznao je da mu nije lako odrediti 18 igrača za utakmicu jer na raspolaganju ima 25 fudbalera koji rade jako dobro.

- Ekipa što je igrala u Zenici je odigrala kvalitetno, a mislim da neće biti izmjena. Mislim da sam pronašao dobitni tim. U situaciji smo da odavno nismo bili u boljem stanju što se tiče igrača - naglasio je Musemić, te dodao:

- Nisam zadovoljan sa igračima koje uvedem sa klupe, njihovim voljnim momentom. Nije bitno koliko dobiju vremena, nisam bio zadovoljan  njihovim voljnim momentom.

Utakmica između Sarajeva i Tuzla Cityja igra se sutra na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase" sa početkom u 19.30 sati.