open-navfaktor-logo
search
Trener Sarajeva
Musemić pred put u Bjelorusiju: Ubijeđen sam da možemo postići gol i učiniti ih nervoznim
Sigurno je da ih nećemo pustiti da prelagano igraju, jer imaju rezultat koji im odgovara i vrijeme koje prolazi ide njima u prilog, rekao je trener Sarajeva
14.08.2019. u 09:28
get url
text

Fudbaleri i stručni štab Sarajeva danas su sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo otputovali za Bjelorusiju, gdje će u četvrtak odigrati revanš-utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Evropsku ligu protiv BATE Borisova, prenosi Anadolu Agency (AA).

Bordo tim iz prvog duela, igranog na zeničkom Bilinom polju, ima zaostatak 1:2, ali će u Borisovu pokušati prirediti iznenađenje ili ako ništa drugo, dostojanstveno se oprostiti od Evrope.

{$galerijaFotografija}

Husref Musemić, trener bh. predstavnika, ističe da se nisu predali bez obzira na rezultat koji imaju iz prve utakmice.

- Ono što je jučer meni bilo impozantno je da i neki igrači koji su roviti imaju želju da igraju, što je dobar znak. Imamo želju ponoviti igru kao što je bila u Zenici, iako nismo imali koncentracije, možda ni u nekim trenucima sreće. Imali smo šanse i ubijeđen sam da možemo postići gol i gore. Živjet ćemo za trenutak da povedemo, pa da vidimo kako se BATE ponaša u tim uvjetima - kazao je Musemić.

Dodao je da Mersudin Ahmetović uprkos povredi putuje sa ekipom, ali da sumnja da će početi utakmicu, jer bi to bio prevelik rizik. Svjestan snage rivala Musemić najavljuje da njegov tim neće krenuti na sve ili ništa, ali da će vrebati svoje šanse.

- Moramo ih pokušati učiniti nervoznima u nekim trenucima. Tako da ćemo čekati momenat kada možemo napraviti adekvatan pritisak, da stvorimo šansu i zabijemo gol. Sigurno je da ih nećemo pustiti da prelagano igraju, jer imaju rezultat koji im odgovara i vrijeme koje prolazi ide njima u prilog. U svakom slučaju moramo u svakom trenutku, kada nam se ukaže prilika, da izvršimo pritisak da bismo mogli da napravimo šansu - istakao je Musemić.

Smatra da je u fudbalu sve moguće, što su pokazali i sinoćnji rezultati revanš-utakmica trećeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka u kojima su ispali timovi poput Celtica, Dynamo Kijeva.

- U Zenici smo imali četiri-pet jako kvalitetnih šansi. Oni su zabili dva gola iz dvije polušanse. Možda je to i kvalitet njihov, ali uspjeli smo i Celticu zabiti gol i imali smo još šansi, i njima smo zabili gol i imali smo još šansi, tako da nam treba možda više sreće, malo više koncentracije i to je to - zaključio je šef struke Bordo tima.

Mladi Andrej Đokanović dan uoči polaska za Bjelorusiju je produžio ugovor sa aktuelnim prvakom i osvajačem Kupa BiH, što za njega predstavlja dodatni motiv pred nastavak sezone.

- Spremni smo, dobili smo malo svježine. Uspjeli smo se odmoriti. Nadam se da ćemo na početku utakmice dati gol, onda ćemo imati šanse da prođemo dalje - kratko je kazao Đokanović i dodao da bez obzira na 1:2 iz prvog duela vjeruje u prolaz Sarajeva.

Utakmica BATE Borisov - Sarajevo igrat će se u četvrtak sa početkom u 19 sati na Borisov areni.
 

Sarajevo pred put u Belorusiju
1 od 10
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.