open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Muslera primio pet golova kod PSV-a, Galatasaray u nemogućoj misiji
Fudbaleri Galatasaraya poraženi su u gostima kod PSV Eindhovena rezultatom 5:1, u utakmici drugog pretkola Lige prvaka.
21.07.2021. u 23:07
get url
text

Za Galatasaray su na Philips stadionu stvari krenule loše već u drugom minutu susreta kada je golman Muslera napravio grešku koju mu fudbaler PSV-a Eran Zahavi nije oprostio, te loptu poslao u mrežu, javlja Anadolu Agency (AA).

U 35. minuti susreta Emre Kilinc je također napravio kardinalnu grešku i izgubio loptu na sredini terena, nakon čega je uslijedio brz napad PSV-a, a Zahavi povećava vodstvo PSV-a na 2:0.

Galatasaray uspijeva smanjiti zaostatak u 42. minuti. Tragičar kod drugog gola za PSV Emre Kilinc sjajno je poentirao glavom nakon odlične akcije Lavova.

Kada se činilo da se Galatasaray polako vraća u utakmicu, ponovo hladan tuš i nevjerovatna akcija domaćih. Odbrana Galatasaraya ostala je bespomoćna, a Mario Goetze je pogodio za 3:1. Zahavi je u 84. minuti pogodio za 4:1.

Ovo definitivno nije bila noć golmana Galatasaraya Urugvajca Fernanda Muslere, koji je u samom finišu utakmice sa priličnu velike udaljenosti primio i peti pogodak, a strijelac je ponovo bio Mario Goetze.

Revanš utakmica na rasporedu je za sedam dana, a fudbalerima Fatiha Terima zasigurno će biti potrebno čudo za prolazak u treće pretkolo Lige prvaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.