U organizaciji Fondacije Asmir Begović prošlog je ponedjeljka u londonskom Burhill Golf Clubu održan treći po redu humanitarni golf turnir na kojem su pored našeg golmana učešće uzeli njegovi brojni prijatelji iz svijeta sporta.

Na turniru je ukupno sudjelovalo 18 ekipa sa po četiri igrača, a među njima su bili i legendarni napadač Manchester Uniteda i danas trener Mark Hughes, bivši igrač i menadžer Chelsea Mark Hughes, jedan od najboljih engleskih ragbi igrača svih vremena Mike Catt, nekadašnji nigerijski reprezentativac Peter Odemwingie, bivši engleski reprezentativac Jermaine Jenas, legendarni džokej Sir Tony AP McCoy, poznati TV komentator Geoff Shreeves i mnogi drugi.

Nakon turnira, na kojemu je slavila ekipa Sports Mobile predvođena voditeljom popularne fudbalske emisije SoccerAM Peterom Daleom, održana je i gala večera te aukcija sportskih memorablija, između ostalih potpisanih dresova Mohameda Salaha, Luke Modrića i Edena Hazarda.

- Još jednom se moram zahvaliti svima koji su pomogli da i ove godine organizujemo ovaj turnir - kazao je Asmir, te dodao:

- Ovo je velika stvar za sve nas u Fondaciji i stvarno sam oduševljen načinom na koji su se ljudi odazvali i sudjelovali u ovom projektu. Sada se okrećemo završetku planiranja izgradnje sportskog centra u Bosni i Hercegovini što je prioritet Fondacije u naredne dvije godine.

Fondacija Asmir Begović osnovana je 2013. godine s ciljem pomoći u obnovi i izgradnji sportske infrastrukture u Bosni i Hercegovini i Engleskoj.