open-navfaktor-logo
search
Vrijeme u BiH
Na Bjelašnici jutros izmjereno 0 stepeni
Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom.
03.04.2021. u 08:21
get url
text

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 0; Bihać, Tuzla 6; Bugojno, Gradačac, Ivan-sedlo, Sanski Most 7; Sarajevo-Bjelave, Zenica 8; Grude, Mostar 11; Neum 14;

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 937 hPa, za 2 hPa je niži od normalnog i opada, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Preovladavat će danas pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U višim područjima i na planinama sa snijegom i susnježicom. Poslije podne prestanak padavina u Posavini i Krajini, a prema kraju dana i u večernjim satima i u ostatku zemlje. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 6 do 11, na jugu do 16 stepeni Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa kišom. U višim dijelovima grada je moguća susnježica. Dnevna temperatura oko 10 stepeni.

U nedjelju se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne u Hercegovini djelimično razvedravanje. U većem dijelu Bosne se očekuje slaba kiša, a na planinama slab snijeg ili susnježica. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 4 do 8, a dnevna od 6 do 11, na jugu do 10 do 15 stepeni, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U ponedjeljak pretežno vedro vrijeme. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove očekuje se magla i sumaglica. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 9 do 16 stepeni.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje susnježica i snijeg, a u Hercegovini i ponegdje na sjeveru Bosne kiša. Očekivana visina novog snježnog pokrivača od 1 do 10, u višim područjima i na planinama od 10 do 20, lokalno do 30 centimetara snijega. Temperatura zraka u Bosni između -1 i 5 stepeni. U Hercegovini jutarnja od 3 do 8, a dnevna od 10 do 14 stepeni.

U srijedu se očekuje pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima u istočnim područjima Bosne i na sjeveroistoku Hercegovini očekuje se slab snijeg. Jutarnja temperatura od -6 do -1, na jugu do 4, a dnevna od 1 do 7, na jugu do 12 stepeni Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.