Četvrtak, 01.06.2023.
FOTO: Damir Hodžić

Na gradskom groblju Bare klanjana dženaza Bilalu Bašoviću

Na gradskom groblju Bare klanjana je dženaza i obavljen ukop poznatog sarajevskog ugostitelja Bilala Bašovića, koji je preminuo u 69. godini.

Veliki broj članova rodbine, prijatelja, bio je na posljednjem ispraćaju Bašoviću, među kojima i Hari Varešanović, Nazif Gljiva, Mehmed Janjoš, Dino Begić, Munir Talović, Almir Bašović, Alija Hadžiosmanović Braco, Nasir Jabučar, Nihad Alibegović, Said Čolpa, Dževad Poturak, Adnan Redžović...

Bilal je poznat Sarajlijama kao vlasnik brojnih ugostiteljskih objekata. Iz rodnog Sandžaka došao je u Sarajevo, gdje je završio za konobara. Bio je izuzetno radan i snalažljiv, a bio je vlasnik nekoliko poznatih sarajevskih restorana - "Jekovac", na robnoj kući Sarajka, Skenderiji, a potom je kupio i hotel Park u Vogošći.

- On je u ugostiteljstvo i privatni biznis u Sarajevu donio jedan novi način poslovanja, koji su poslije i drugi preuzeli. Bilal je bio dobar gazda i domaćin i u njegovim restoranima uvijek se tražilo mjesto više i imali su vrhunsku atmosferu. Bio je omiljen i među muzičarima i pjevačima, ali i svim posjetiocima – kaže za Faktor Nazif Gljiva.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh