open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za SP
Na Ilidži danas počinje okupljanje Zmajeva pred odlučujuće mečeve u borbi za baraž
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okuplja se danas na Ilidži, gdje će se pripremati za odlučujuće duele kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.
08.11.2021. u 07:28
get url
text

Zmajevi mečeve protiv Finske i Ukrajine igraju na Bilinom polju, 13. i 16. novembra, a naš nacionalni tim će se za ove susrete pripremati u Sarajevu.

VEZANI TEKST - Džeko je imao problema i u prvom poluvremenu, dolazi na okupljanje Zmajeva

Prvi trening zakazan je za danas u 17 sati u Trening-kampu FK Sarajevo u Butmiru i bit će otvoren za medije prvih 15 minuta, saopćeno je iz FSBiH.

U dva preostala susreta izabranicima Ivayla Peteva potrebna su četiri boda kako bi osvojili drugo mjesto u grupi D i tako izborili mjesto u baražu na Mundijal koji se sljedeće godine igra u Kataru. 

Zmajevima je neophodna pobjeda nad Finskom i najmanje remi sa Ukrajinom kako bi izborili plasman u baraž.

Za dva ključna susreta bugarski strateg na klupi BiH pozvao je 28 igrača.

Golmani: Ibrahim Šehić (Konyaspor), Nikola Vasilj (St. Pauli), Kenan Pirić (Atromitos);

Odbrana: Branimir Cipetić (Lokomotiva), Mateo Sušić (Cluj), Jusuf Gazibegović (Sturm Graz), Sead Kolašinac (Arsenal), Eldar Ćivić (Ferencvaroš), Anel Ahmedhodžić (Malmo), Dennis Hadžikadunić (Rostov), Siniša Saničanin (Partizan), Adnan Kovačević (Ferencvaroš), Aleksandar Jovičić (Gorica) i Ajdin Nukić (Tuzla City);

Vezni red: Amir Hadžiahmetović (Konyaspor), Miralem Pjanić (Bešiktaš), Rade Krunić (Milan), Amer Gojak (Dinamo Zagreb), Gojko Cimirot (Standard Liege), Sanjin Prcić (Strasbourg), Miroslav Stevanović (Servette), Adi Nalić (Malmo), Almedin Ziljkić (Olimpija), Elvis Sarić (Gorica);

Napad: Edin Džeko (Inter), Luka Menalo (Dinamo Zagreb), Ermedin Demirović (Freiburg) i Smail Prevljak (Eupen).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.