VEZANI TEKST - Arapović osniva stranku, "procurila" i prepiska između njega i još jednog zastupnika

Razlog smjene je što je Arapović istovremeno i član Upravnog odbora u Finansijskoj informatičkoj agenciji (FIA), što predstavlja sukob interesa.

Ranije to SBB-u nije smetalo, iako su znali da je i prilikom imenovanja bila u sukobu interesa.

- Kako u konkretnom slučaju u skladu sa relevantnim odredbama Zakona o privrednim društvima u Federaciji BiH postoji sukob interesa, zbog čega je imenovana bila u obavezi da i sama ličo podnese ostavku, a budući da nije postupljeno na taj način, potrebno je pokrenuti aktivnosti za razrješenje imenovane - stoji u objašnjenju Federalnog ministarstva finansija. 

Na današnjoj sjednici Vlada Federacije BiH je dala saglasnost za razrješenje dužnosti Adise Arapović, a za vršioca dužnosti člana Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH je imenovan Vahidin Omanović.

Zastupnik Adis Arapović i Adisa Arapović, supružnici, bili su istaknuti članovi SBB-a dok se nisu razišli sa tom strankom. 

VEZANI TEKST - SBB se oglasio o odlasku Adisa Arapovića: Pobrojali funkcije njegove supruge

Nakon istupanja Adisa Arapovića iz SBB-a, stranka se oglasila saopćenjem u kojem su nabrojali funkcije Adise Arapović koje je dobila zahvaljujući SBB-u. 

-  Supruga gospodina Arapovića izabrana je u čak tri nadzorna odbora (ona je član Nadzornog odbora Razvojne banke FBiH, Nadzornog odbora Finansijsko-izvještajne agencije FBiH i Nadornog odbora Fabrike duhana Mostar u stečaju) - naveli su tada u saopćenju.