open-navfaktor-logo
search
Afera Respiratori
Na meti istražitelja prepiska sa Vibera: Oduzeti telefoni šefa kabineta Ganibegovića i sekretarke Kalajdžić
Pripadnici SIPA-e i Tužilaštva BiH danas su po usmenoj naredbi Suda Bosne i Hercegovine, a na zahtjev tužioca koji vode istragu u predmetu "Respiratori", oduzeli mobitele od Hasana Ganibegovića, šefa kabineta premijera Fadila Novalića, te sekretarke Vlade FBiH Edite Kalajdžić.
14.05.2020. u 15:39
get url
text

Izvor blizak istrazi potvrdio je za Faktor da su istražitelji u potrazi za određenom prepiskom putem aplikacije Viber, a koja je, navodno, obrisana, te će istražitelji forenzičkom obradom telefona pokušati vratiti podatke sa telefona Ganibegovića i Kalajdžić.

Podsjećamo, jučer je šest pripadnika SIPA-e, zajedno sa dvojicom tužilaca i dva istražitelja Tužilaštva izuzelo određene predmete iz zgrade Vlade FBiH.

Osim telefona, izuzete su kopije dokumenata koje se odnose na spornu nabavku respiratora, određeni podaci sa računara, mailovi, kao i podaci sa videonadzora.

Ganibegović je u žižu javnosti dospio nakon što se u jeku afere u medijima pojavila fotografija na kojoj su on, vlasnik Srebrene maline Fikret Hodžić i Kadrija Kolić, advokat suspendovanog direktora FUCZ-a Fahrudina Solaka, ispred Kolićeve kancelarije na Ilidži.

Iako nam je neposredno nakon toga obećano da će pojasniti kojim povodom se on tu našao, Ganibegović na naš upit nikad nije odgovorio. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.