open-navfaktor-logo
search
Posljednji ispraćaj
Na mezarju Grličića brdo klanjana dženaza bivšem fudbaleru Sarajeva Edinu Šaranoviću
Na mezarju Grličića brdo danas je obavljena dženaza nekadašnjem fudbaleru Sarajeva Edinu Šaranoviću koji je preminuo prije tri dana u 46. godini života od posljedica srčanog udara.
25.08.2021. u 17:49
get url
text

Šaranović je nekoliko dana bio u incudiranoj komi u Njemačkoj, ali bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine za koju je upisao dva nastupa nažalost nije dobio ovu utakmicu.

VEZANI TEKST - U 46. godini preminuo bivši fudbalski reprezentativac BiH Edin Šaranović

Tokom karijere nastupao je za TOŠK, Sarajevo, Pogon (Poljska), Kamen Ingrad, Slaven Belupo, Međimurje, Zadar (Hrvatska) Primorje (Slovenija), Olimpik i Slobodu, a i danas je upisan u historiju 1. HNL kao strijelac nabržeg pogotka u ovom takmičenju (pogodio u 10. sekundi).

Od Šaranovića koji je u 152 nastupa za Sarajevo postigao 40 golova, te osvojio dvije titule prvaka i jedan Kup BiH danas su se oprostili članovi porodice, prijatelji, bivši saigrači i treneri, a među njima su se našli Alen Škoro, Senad Repuh, Mirza Varešanović, Husref Musemić, Mehmed Janjoš, Dino Đurbuzović, Agim Nikolić, Kemal Alispahić i mnogi drugi.

{$galerijaFotografija}

Posljednjem ispraćaju Edina Šaranovića prisustvovali su i fudbaleri Sarajeva predvođeni šefom stručnog štaba Goranom Sablićem.

Dženaza, Edin Šaranović, 25.08.2021.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.