Istraga bez rezultata

Na mostarskim Šehitlucima pijančili i dernečili 

Objavljeno: 06.08.2019. u 17:30 Autor: A.B.Š.

Razbacane su i polomljene veće količine pivskih boca, smeće, počupano cvijeće te razbacano nekoliko plastičnih žardinjera

Šehitluci: Komunalno preduzeće počistilo groblje

Radnici komunalnog preduzeća Komos jutros prilikom redovnog čišćenja na mostarskim Šehitlucima zatekli su zabrinjavajući prizor. Razbacane i polomljene veće količine pivskih boca, razbacano smeće, počupano cvijeće te razbacano nekoliko plastičnih žardinjera.

- Nije bilo velikog oštećenja, ali i ovo je previše. Postala je skoro svakodnevica da se u večernjim satima okupljaju na Šehitlucima pijanče i derneče. Sjedili su i ranije i ostavljali smeće iza sebe, ali sada su prešli sve mjere. Nije to mjesto za takve stvari- priča Azra Mahinić iz Udruženja porodica šehida Grada Mostara, koja je i alarmirala policiju. 

Iz policije je saopćeno tvrdi Mahinić, da će poduzeti što je u njihovoj mogućnosti, a u skladu sa zakonskim propisima, da se Šehitluci redovno obilaze, te one koje u noćnim satima evidentiraju i sankcioniraju. Po dolasku na lice mjesta nismo zatekli tragove vandalskog ponašanja,  obzirom da su radnici komunalnog preduzeća uklonili smeće.

Jedna prolaznicama nam je ispričala kako se jutros čula sa amidžom koji živi tačno iznad Šehitluka, te koji joj je kazao kako nije mogao spavati zbog galame, vriske i svađe, ali da se nije usudio izađi i vidjeti o čemu se radi.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije