open-navfaktor-logo
search
PLBiH, 17. kolo
Na rubu regularnosti: Hercegovački derbi pripao Zrinjskom, Širokobriježani ljuti na sudiju Gedžića
Fudbaleri Zrinjskog savladali su Široki Brijeg u hercegovačkom derbiju koji je odigran u 17. kolu Premijer lige BiH, a na rubu regularnosti u Posušju.
10.12.2023. u 17:04
get url
text

Mostarci su slavili sa 2:0, a strijelci su bili Antonio Ivančić i Nemanja Bilbija.

Teren na Mokroc docu, gdje Širokobriježani igraju svoje domaće utakmice dok traju radovi na Pecari, ličio je na sve osim na mjesto gdje se igra elitni razred bh. fudbala. No, meč je odigran, a u takvim uvjetima bolje su se snašli Mostarci.

Domaći su prvi zaprijetili preko Chinedua u 7. minuti koji se osslobodio jakoviljević, gađao bliži ugao, ali se golman Marić potrudio da spasi Mostarce.

Zrinjski je poveo u 33. minuti. Nakon ubačaja Bilbije lopta je ispala Tomiću, golmanu Širokog Brijega, Ivančić je sve pratio i pogodio za 0:1. Domaći su se bunili jer su smatrali da je bio prekršaj nad njihovim golmanom. Međutim, sudija Darko Gedžić pokazao je na centar. 

Pitanje pobjednika riješeno je u 57. minuti kada Nemanja Bilbija pogađa za 0:2. Sabljić je preglavao loptu za Bilbiju, koji se oslobađa čuvara, zaobilazi Tomića i pogađa za 0:2. To mu je bio 14. gol u Premijer ligi BiH u tekućoj sezoni.

Ćuže je finišu meča pokušao iznenaditi Tomića udarcem sa 40-at metara, ali je golman Širokog Brijega krajnjim naporom loptu izbio u korner. Do kraja meča bilježimo situaciju iz 87. minute kada su domaći tražili penal jer su smatrali da je Radić igrao rukom, ali je Gedžić pokazao na korner.

Standings provided by Sofascore
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.