open-navfaktor-logo
search
Milionska investicija
Na stadionu Veleža preuređen "kavez" za gostujuće navijače, uskoro kreće izgradnja tribine
Gostujuća tribina na stadionu Veleža, odnosno kavez u kojem su trebali biti smješteni gostujući navijači protivničkih klubova izazvao je dosta polemika u posljednje vrijeme. Zbog njegovog izgleda, navijači Željezničara nisu željeli doći na utakmicu smatrajući ga neprihvatljivim.
19.04.2023. u 10:26
get url
text

Iz Veleža su tada istakli kako je sve urađeno u skladu s dogovorima sa ekspertima za infrastrukturu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Ali ipak su samo nekoliko sati uoči toliko spominjane sporne utakmice iz FSBiH donijeli odluku kako kavez ne zadovoljava kriterije.

VEZANI TEKST - Pitanja za eksperta FSBiH: Ko je odgovoran što je u Mostaru montiran neuvjetan kavez?

Nakon odluke FSBiH Velež je morao za gostujuće navijače osigurati minimalno pet posto kapaciteta na postojećim tribinama.

I nisu samo navijači Želje imali primjedbi na nehumane uvjete u kavezu koji je "nikao" na Veležovom stadionu.

- Ponižavajući kavez daleko u mraku, zar se tako odnosi prema mostarskom prvaku? - ovo je parola koju su navijači Zrinjskog postavili ispred stadiona Rođeni pred gradski derbi odigran 8. marta.

U Veležu su nakon svih dešavanja odlučili dotjerati kavez za nastavak prvenstva. Postavljene su stolice i skinut "krov" kaveza. 

Međutim, kako saznaje hercegovina.info, ova montažna tribina na stadionu Rođeni zadržat će se samo do kraja aktuelne sezone, a onda kreću radovi na izgradnji južne tribine koja je ujedno i jedna od završnih faza izgradnje stadiona Veleža.

VEZANI TEKST - "Kavez" na stadionu Veleža nije dobio dozvolu FSBiH!

Teren je već poravnat i izvršene su pripreme, a već je i poznato kako će nova tribina izgledati. Ona će naime brojati 3.500 mjesta, a u sklopu iste bit će smještena i svečana loža, prostorije za novinare i VAR soba.

Zapadna tribina na kojoj je sada smještena svečana loža bit će ujedno tribina za gostujuće navijače koja ima pristup s potpuno druge strane, nego ona na kojoj su smješteni najvjerniji navijači Veleža te će tako biti manja mogućnost za eventualne bliske susrete najvatrenijih pristalica domaćih klubova.

Kako saznaje isti izvor, izgradnja ove tribine iznosit će oko tri miliona KM, a Velež već ima rezervisana sredstva za istu. To uključuje i pomoć Grada Mostara i Vlade HNK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.