open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Na Tušnju okršaj dva prvoplasirana tima, Željezničar dočekuje neugodni Radnik
Utakmica između ekipa koje su u dosadašnjih osam kola osvojile po 17 bodova igra se na stadionu Tušanj sa početkom u 16.30 sati
21.09.2019. u 08:49
get url
text

Četiri utakmice devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se danas, dok su dva susreta na rasporedu u nedjelju. Epitet derbija kola svakako pripada meču u kojem se sastaju dva prvoplasirana tima, Tuzla City i Sarajevo.

Utakmica između ekipa koje su u dosadašnjih osam kola osvojile po 17 bodova igra se na stadionu Tušanj sa početkom u 16.30 sati, uz direktan prijenos na MojaTV.

- Mi nismo prvi, mi dijelimo prvo mjesto sa Sarajevom. Oni su ozbiljna ekipa, s tradicijom, osvajači su "duple krune" i to poziva na opreznost. Poštujem njihove navijače, igrače i šefa stručnog štaba Musemića, ali se ne plašimo. U utakmicu ćemo ući hrabro i muški kao i do sada. Nema nikakvih kalkulacija. Sve što nam se pružilo i što nam je na dohvat ruke pokušat ćemo iskoristiti u svakom pogledu i da se održimo tu gdje jesmo - rekao je trener Tuzla Cityja Milenko Bošnjaković u najavi današnje utakmice.

Nakon što je u susretu šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovien odmarao veći broj prvotimaca, strateg Sarajeva Husref Musemić svjestan je da će današnji protivnik biti izuzetno motivisan.

- Tabelarno je derbi. Prve dvije ekipe, gol je razlike. Čim ima toliko bodova Tuzla City sigurno ima i kvalitet. Nema sumnje da će biti silno motivisani da nas pobijede. Iako smo imali problema u Ljubuškom, uspjeli smo da odmorimo neke igrače, koji će biti spremni za igru. Na njima je da pokažu koliko su se uspjeli osvježiti, odmoriti i pripremiti za utakmicu. Pokušat ćemo da odigramo što je moguće bolje i da napravimo što je moguće bolji rezultat. Tuzla City ima tri, četiri jako kvalitetna igrača na koje treba obratiti pažnju - naglasio je trener aktuelnih prvaka.

Jedini tim koji je u dosadašnjem dijelu sezone uspio poraziti Tuzla City, sastav bijeljinskog Radnika, večeras od 19.30 sati gostuje na Grbavici. Željezničar je poslije osam kola jedini neporaženi tim Premijer lige, a Plavi žele da tako ostane i poslije ove runde domaćeg šampionata.

- Pokušat ćemo na terenu naše dobre strane istaći, a njihove neutralizirati, kao što smo to uradili u Bijeljini. To bi već bio dobar početak za nas. Ako ne budemo igrali tako, onda možemo imati jako nezgodnu utakmicu - rekao je Osim.

Direktan prijenost utakmice sa stadiona Grbavica možete pratiti na MojaTV sa početkom u 19.30 sati, dok pola sata ranije na kanalu Arenasport možete pratiti susret Borac - Široki Brijeg.

Premijer liga BiH, 9. kolo:
Subota, 21. septembar
Mladost DK - Sloboda (16.30 sati) / Miloš Gigović (Bosanska Gradiška)
Tuzla City - Sarajevo (16.30) / Dragan Petrović (Banja Luka) / Moja TV
Borac - Široki Brijeg (19) / Zoran Grbić (Prijedor) / Arena Sport
Željezničar - Radnik (19.30) / Luka Bilbija (Prijedor) / MojaTV

Nedjelja, 22. septembar
Zrinjski - Čelik (16.30) / Danijel Bojo (Kiseljak) / MojaTV
Zvijezda 09 - Velež (16.30) / Goran Paradžik (Ljubuški) / BHT1

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.