Izdvajaju se putni pravci: Ripač - Vrtoče, Bosanski Petrovac - Drvar, Ključ - Bosanski Petrovac, Jablanica - Posušje, Kupres - Šuica, Glamoč - Mlinište, Bugojno - Novi Travnik i Prozor - Gornji Vakuf/Uskoplje. Snijeg i jutros pada u višim planinskim predjelima i zadržava se na kolovozu.

Jak vjetar otežava saobraćanje u Hercegovini i ponegdje u zapadnoj Bosni, a meteorolozi su za danas najavili izrazito jak vjetar i u ostalim krajevima naše zemlje.

Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu. Napominje se da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila teža od 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Radovi na izgradnji kružne raskrsnice izvode se na magistralnom putu Klašnice - Laktaši zbog čega se saobraćaj putničkih vozila i autobusa preusmjerava obilaznicom kroz Laktaše, dok se teretni saobraćaj preusmjerava na autoput.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Vitez - Travnik, Živinice - Banovići, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača, Gromiljak - Blažuj, Posušje - Široki Brijeg i Šuica - Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna, saopćeno je iz BIHAMK-a.