open-navfaktor-logo
search
Večeras prvi trening
Na Vlašiću počele pripreme Zmajeva za Eurobasket, nekoliko igrača priključuje se naknadno
Pripreme košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine za nastup na predstojećem Eurobasketu počele su današnjim okupljanjem na Vlašiću, gdje će naš nacionalni tim boraviti do 3. augusta.
28.07.2022. u 16:01
get url
text

Selektor Adis Bećiragić na večerašnjem treningu imat će na raspolaganju sljedeće igrače:

Miralem Halilović, Emir Sulejmanović, Amar Gegić, Edin Atić, Džanan Musa, Ajdin Penava, Haris Delalić, Đorđe Topolović, Kenan Kamenjaš, Rijad Avdić i Aleksandar Lazić.

- Pred nama je dosta posla, ali i dovoljno vremena da se na pravi način pripremimo za Evropsko prvenstvo. Većina igrača je sada tu, sutra će nam se priključiti Sani Čampara, Adin Vrabac i Ismet Sejfić, a u ponedjeljak John Roberson. Jusufa Nurkića očekujemo 4. augusta, kada ekipa pripreme nastavlja u Sarajevu. Dakle, trebali bismo biti kompletni do odlaska na turnir u Estoniju 11. augusta - istakao je Bećiragić te dodao:

- Što se tiče Garze i Alibegovića, niko sretniji od nas u stručnom štabu da možemo računati na njih. Nažalost, oni imaju status naturalizovanih stranaca, a ispunili smo taj limit, jer u ekipi već imamo jednog bitnog igrača sa zvjezdicom, Robersona. Oni su u razgovoru sa mnom sami konstatovali da je John trenutno ekipi potrebniji na poziciji playmakera i pokazali razumijevanje, a svakako da su se stavili na raspolaganje za buduće akcije reprezentacije - kaže selektor Zmajeva.

Podsjetimo, Eurobasket se održava od 1. do 18. septembra u Njemačkoj, Italiji, Gruziji i Češkoj Republici. Naša reprezentacija se nalazi u grupi B sa selekcijama Francuske, Litvanije, Slovenije, Njemačke i Mađarske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.