open-navfaktor-logo
search
SDP
Na zakazanu šetnju sa Bećirovićem u Visokom ni Bećirović nije došao
Uprkos mnogobrojnim najavama Socijaldemkratske partije Visoko da će 13. augusta Denis Bećirović doći u Visoko te da će sa članovima stranke i simpatizerima prošetati gradom, to se nije desilo.
14.08.2022. u 15:36
get url
text
get url
text

Naime, na Facebook profilu SDP Visoko 11. augusta je objavljeno saopćenje i poziv svim članovima i simpatizerima stranke da podrže kandidata opozicije Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH te da se pridruže 13. augusta njegovoj šetnji ulicama Visokog. 

VEZANI TEKST - Građani se okupili povodom Una Regate u Bihaću, Bećirović gužvu predstavio kao svoju podršku

Međutim, prema pisanju građana na društvenim mrežama, ali i sudeći prema tome da niti jedna fotografija sa šetnje u zakazanom terminu nije objavljena, niko se nije pojavio osim predsjednika GO SDP Visoko, Belmina Zukana. Na upit policajaca koji su bili zaduženi za osiguravanje šetnje da li će "biti ta manifestacija", Zukan je rekao "ma izgleda neće, odgodit ćemo za neki drugi put", tvrdi jedan od prisutnih građana.

Ovim povodom se niko iz SDP-a nije javno ograsio te je nepoznat razlog otkazivanja skupa. No, činjenica da se na ranije najavljenom skupu niko nije pojavio osim Zukana, pokazuje jaku malu podršku građana Visoko Denisu Bećiroviću za člana Predsjedništva BiH, ali i to da nešto u SDP-u ne štima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.