open-navfaktor-logo
search
Lokalni izbori
Načelnik Bugojna Hasan Ajkunić podržao Aliju Tabakovića kao kandidata za načelnika Srebrenice
Načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić posjetio je Srebrenicu gdje se sastao sa kandidatom za načelnika Općine Srebrenica na predstojećim lokalnim izborima Alijom Tabakovićem.
17.07.2020. u 08:18
get url
text

Ajkunić je iskazao podršku Tabakoviću za predstojeće lokalne izbore, a razgovarali su i o trenutnoj političkoj situaciji i stanju povratnika Bošnjaka na području Općine Srebrenica.

Tom prilikom, Ajkunić iskazao je punu podršku Tabakoviću u njegovoj kandidaturi, naglašavajući značaj da na čelu Srebrenice bude neko ko ne negira genocid počinjen u tom gradu.

Načelnik Ajkunić pozvao je sve koji imaju pravo glasa, da podrže Aliju Tabakovića, ali i bošnjačke kandidate za Skupštinu općine Srebrenica, kako bi Bošnjaci imali skupštinsku većinu i kako bi mogli u još većoj mjeri raditi na unapređenju života i suživota u Srebrenici, jačanju međuljudskih odnosa i širenju istine.

Tabaković se zahvalio na ukazanoj podršci te naglasio da je pred njim ozbiljan posao, upozoravajući da će svaki glas na predstojećim lokalnim izborima biti značajan, piše Bug.ba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.