open-navfaktor-logo
search
Potraga se nastavlja
Nađen izgorjeli automobil nestale porodice u Srbiji: Telefoni oca i kćerke isključeni u tri ujutro
Na području sela Tešica pronađen je zapaljen i izgorjeli automobil "passat" porodice Ðokić koja je nestala prije šest dana u Srbiji.
02.10.2021. u 11:43
get url
text

VEZANI TEKST - U Srbiji misteriozno nestala cijela porodica, policija traga za njima

Kako pišu beogradske Novosti, u vozilu nema tijela. U toku je dalja pretraga terena, a u potragu su uključeni svi kapaciteti policije. Automobil nestale porodice je pronađen na nepristupačnom terenu, a kamera ga je prethodno snimila u dijelu sela Tešica oko 02.20 sati.

Nestali otac i kćerka kod sebe su imali mobilne telefone, koji su isključeni u tri sata ujutro, u noći nestanka. Forenzičari su trenutno na terenu i pregledaju šasiju i ostatke izgorjelog automobila, u potrazi za biološkim tragovima. 

Goran, Gordana i njihova kćerka Lidija posljednji put su viđeni u ponedjeljak 20 minuta poslije ponoći u selu Moravac gdje živi Goranova majka. Tada su krenuli svojoj kući u Aleksincu. Međutim, nisu išli uobičajenim putem, odnosno nisu skrenuli na prvoj raskrsnici, već su se zaputili kontraputem. Posljednji put ih je uočila kamera u selu Tešice koje je nekih osam kilometara od Moravca i to dva sata kasnije.

U tih 120 minuta se dogodila misterija. Prvo su išli asfaltnim putem, prešli na makadam, pa ponovo na asfalt. Ili su išli preko njiva ili je vozilo stajalo. Kamere nisu poslije i prije toga registrovale neko prateće vozilo. Pretpostavka je da su išli alternativnim putevima ka Nišu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.