open-navfaktor-logo
search
Uručena priznanja
Nagrađene najbolje mjesne zajednice općine Centar
Za tri najbolje mjesne zajednice na području Centra proglašene su "Trg oslobođenja-Centar", "Bardakčije" i "Hrastovi-Mrkovići" i tri savjeta mjesnih zajednica "Koševo II", "Pionirska dolina" i "Soukbunar" 
19.07.2019. u 20:03
get url
text
Općina Centar - MZ

U prostorijama Općine Centar dodijeljena su priznanja za najbolju mjesnu zajednicu i najbolji savjet mjesne zajednice Općine Centar Sarajevo.

Za tri najbolje mjesne zajednice na području Centra proglašene su "Trg oslobođenja-Centar", "Bardakčije" i "Hrastovi-Mrkovići" kojima su dodijeljene plakete i novčane nagrade u iznosima 3.000, 2.000 i 1.000 maraka.

Za tri najbolja savjeta mjesnih zajednica izabrani su savjeti MZ "Koševo II", "Pionirska dolina" i "Soukbunar" koji su dobili zahvalnice za najbolji savjet mjesne zajednice, kao i novčane nagrade u iznosima 1.000, 700 i 500 maraka.

Prilikom odabira najboljih mjesnih zajednica i savjeta MZ vrednovano je aktivno učešće u rješavanju potreba građana u raznim oblastima kao što su komunalna infrastruktura, socijalna i zdravstvena zaštita, ekologija, obrazovanje, kultura, sport, saradnja sa nevladinim organizacijama, rad sa mladima i građanima treće životne dobi...

- Ovo je dobra praksa nagrađivanja onih što vrijedno rade i koji treba da budu uzor i primjer ostalima, a to ćemo nastaviti i u budućnosti. Savjeti mjesnih zajednica treba što više da budu u službi građana i što dalje od sitnosopstveničke politike i interesa - kazao je načelnik Centra Nedžad Ajnadžić i pozvao savjete mjesnih zajednica da se uključe u donošenje kantonalnog Zakona o lokalnoj samoupravi gdje će savjeti mjesnih zajednica i sekretari imati veću ulogu.

U ime nagrađenih zahvalio se Općinskom vijeću i načelniku predsjednik Savjeta mjesne zajednice "Trg oslobođenja-Centar" Dževad Jusić, navodi se u saopćenju Općine Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.