- Za tri najbolje mjesne zajednice Općine Centar proglašene su "Nahorevo", "Marijin Dvor" i "Breka", kojima su dodijeljene plakete za najbolju mjesnu zajednicu i novčane nagrade u iznosima 5.000, 3.000 i 2.000 KM. Potrebno je naglasiti da sredstva moraju biti realizovana do kraja ove budžetske godine - kazao je Munib Milišić, predsjednik Komisije za mjesne zajednice i saradnju s općinama i gradovima.

Predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić je čestitala dobitnicima priznanja koje su svojim trudom i zalaganjem zaslužili status najbolje mjesne zajednice.

- Imali smo namjeru da ove dodjele budu svečanije i na sjednici Općinskog vijeća, ali zbog pandemije mi moramo na ovaj skromni način uručiti ove nagrade. Želim vam puno uspjeha i sreće u budućem radu - naglasila je Karačić.  

Prilikom odabira najboljih mjesnih zajednica i savjeta MZ vrednovano je aktivno učešće u rješavanju potreba građana u raznim oblastima kao što su komunalna infrastruktura, socijalna i zdravstvena zaštita, ekologija, obrazovanje, kultura, sport, saradnja sa nevladinim organizacijama, rad sa mladima i građanima treće životne dobi, navodi se u saopćenju Općine Centar.