VEZANI TEKST - Poništen pregovarački postupak za organizaciju Nove godine u Sarajevu

- Grad Sarajevo, kao i prethodnih godina, i ove godine poduzeo je sve aktivnosti na realizaciji projekta Javnog dočeka Nove godine u Sarajevu, a sve u cilju da i ove godine naš grad zadrži status novogodišnjeg centra regije. Gradska uprava Grada Sarajeva intenzivno je u proteklom periodu radila na organizaciji Javnog dočeka Nove godine u Gradu Sarajevu i sve aktivnosti su u velikoj mjeri finalizirane. 

S tim u vezi pregovori su zaključeni sa svim izvođačima, i uskoro će se, kada se ispoštuju zakonske procedure i zakonom propisani uslovi, pristupiti finaliziranju svih detalja.

Pored toga što se intenzivno radi na kreativnim i programskim aktivnostima, Uprava Grada Sarajeva mora poštovati zakonske procedure, a što neće dovesti u pitanje dobru zabavu na koju su građani i turisti u Sarajevu navikli za 31.12.2023. godine - saopćili su iz Gradske uprave.

Istakli su da će "javni doček biti više od svirke ispred Vječne vatre, jer organizatori pripremaju i jedinstven propratni događaj pod nazivom "Sarajevska priča" u kojem će se pojaviti i dio popularnih Nadrealista koji privlače pažnju publike svih generacija".

- U ovom moment Gradska uprava finalizira radnje koje su pokrenute na vrijeme a tiče se svih tehničko - organizacijskih radnji, dogovora sa policijom, kumunalnim preduzećima kao i firmama koje pružaju usluge javnog gradskog saobraćaja, kao i izbor tehničkog organizatora. 

VEZANI TEKST - U Sarajevu za Novu godinu nastupaju Zabranjeno pušenje, Crvena jabuka...

Akcenat je na besprijekornoj organizaciji i sigurnosti svih posjetilaca kako bi se omogućio potpuni i jedinstveni ugođaj za javni doček.

U narednom period planirano je održavanje press konferencije gdje će prisustvovati frontmeni bendova i autori projekta, a sama press konferencija bit će urađena u jednom nesvakidašnjem stilu što će na neki način najaviti dobru zabavu i provod na dan dočeka Nove 2024.godine - naveli su. 

Dodaju da je, uz to, ovo prvi put da se javni doček svojim konceptom prilagođava i televizijskom prenosu "s najsavremenijom opremom i kompleksnom produkcijom, tako da će i svi oni koji ne budu u Titovoj ulici imati priliku pratiti jedinstveni događaj ispred malih ekrana, širom regije".

- Pored bendova "Letu štuke", "Bombaj štampa", "Zabranjeno pušenje" i "Crvena jabuka", za koje je Grad Sarajevo ranije najavio, na sceni bi se odvijao jedinstveni humoristični scenski performans. Inače, ovo je po prvi put ikad da u jednoj noći, u novogodišnjoj noći, nastupaju četiri popularna benda - saopćili su iz Grada Sarajeva.