open-navfaktor-logo
search
Inter dočekuje Fiorentinu
Nakon povratka sa okupljanja Zmajeva: Novi problemi za Edina Džeku
Fudbaleri Intera od 18 sati na stadionu Giuseppe Meazza dočekuje zahuktalu Fiorentinu, a prema najavama iz Italija naš reprezentativac Edin Džeko neće biti starter.
Denis Zeba
01.04.2023. u 11:15
get url
text

Kako pišu tamošnji mediji Dijamanta su i nakon reprezentatvnog okupljanja (žalio se na povredu leđa) dočakeli novi problemi u Milanu, jer nije u ozbiljnim planovima trenera Simonea Inzaghija, koji za večerašnji meč ima jednu dilemu.

- Inzaghijeva izvjesnost zove se Lukaku. Belgijanac se sa reprezentativnog okupljanja vratio pun sampouzdanja (postigao četiri gola) i sigurno će biti starter protiv Fiorentine. S obzirom na Džekine probleme (tokom reprezentativnog okupljanja ima problema sa leđima) i Lautarov rad na treninzima, moguće je da društvu Lukaku u napadu pravi Correa. On ima malu prednostu nad Martinezom - navodo Internews.

Interu je potrebna pobjeda u borbi za mjesto koje vodi u Ligu prvaka. No, neće im biti lako, jer im u goste dolazi ekipa koja je u nizu od sedam pobjeda u svim takmičenjima.

Mogući sastav Intera: Onana, Darmian, De Vrij, Acerbi, Dumfries, Barella, Brozović, Mkhitaryan, Gosens, Lukaku i Correa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.