open-navfaktor-logo
search
Omiljeni projekt
Nakon Salihamidžića, Hoeness hvalio i rođenog Sarajliju
Jako sam ponosan da smo od drugoligaša napravili vrhunsku ekipu u Njemačkoj. Tu je prije svega Marko Pešić odradio sjajan posao, rekao je Hoeness
12.11.2019. u 18:07
get url
text

Kako se odlazak Ulija Hoenessa sa rukovodećih funkcija u Bayernu polako bliži, čini se da jedan od šefova njemačkog velikana nastoji ostaviti što bolji utisak kod svih sa kojima je sarađivao ili još sarađuje.

Tako je na Hoenessov prijedlog u ponedjeljak navečer sportski direktor Hasan Salihamidžić imenovan u Izvršni odbor Bayerna, no na tu poziciju stupit će tek od 1. jula naredne godine.  Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine jedan je od onih koji su oduvijek uživali veliko povjerenje Ulija Hoenessa, no Braco nije jedini kojeg je "šef" Bavaraca hvalio.

Hoeness je javno komplimente udjelio i na račun Marka Pešića, bivšeg košarkaša i sina Svetislava Pešića, a koji je menadžer košarkaša Bayerna.

Inače, košarkaški klub je omiljeni Hoenessov projekt.

- Jako sam ponosan da smo od drugoligaša napravili vrhunsku ekipu u Njemačkoj. Tu je prije svega Marko Pešić odradio sjajan posao - hvalio je Hoeness Pešića koji je inače rođen u Sarajevu.

Ipak, nije sve između Hoenessa i Pešića funkcionisalo tako dobro. Prije samo tri sedmice žestoko su se posvađali na jednoj od sjednica, a to je potvrdio i sam Pešić.

- Tri sedmice nismo razgovarali, a onda je uslijedio poziv gospođe Keller, Hoenessove asistentice. Kazala mi je: "Gospodin Hoeness želi s tobom razgovarati". Rekao mi je tada: "Želim ti se izviniti, to nije bilo fer, to nije bilo uredu. Molim te da prihvatiš izvinjenje" - ispričao je Pešić u izjavi za Bild.de.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.