Nakon sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine, kako je potvrđeno za N1, bit će i održan sastanak sa ambasadorima Kvinte (SAD, Velika Britanija, Francuska, Njemačka i Italija) u našoj zemlji.

Na dnevnom redu sjednice Predsjedništva BiH bi se trebala naći i informacija Vijeća ministara BiH o realizaciji zaključka Predsjedništva BiH koji se odnose na borbu protiv pandemije koronavirusa.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik najavio je i da će biti govora i posljednjoj odluci o ukidanju karantena u FBiH.

- Nije dobro što su vlasti FBiH donijele brzopletu odluku bez koordinacije s nama. Trebali smo to zajedno raditi. Imamo u utorak sjednicu Predsjedništva BiH, analizirat ćemo donesene mjere i način njihovog provođenja i dat ćemo ocjenu - kazao je Dodik.

Pred članovima Predsjedništva BiH trebao bi se naći i izvještaj Ministarstva odbrane BiH o angažmanu Oružanih snaga BiH tokom krize izazvane pandemijom.

Očekuje se da Predsjedništvo ovu sjednicu iskoristi i za pripremu učešća na samitu Evropska unija - Zapadni Balkan, koja je planirana za početak maja u Zagrebu