open-navfaktor-logo
search
Novo Sarajevo
Nakon tri godine okončana izgradnja podzemne garaže, ali se još ne zna datum otvaranja
Radovi na izgradnji podzemne garaže prekoputa sarajevske Hitne pomoći konačno su završeni nakon tri godine, ali još se ne zna tačan datum otvoranja ovog objekta.
24.01.2023. u 08:02
get url
text
Garaža kod Hitne

- U ulici Kolodvorska okončani su radovi i odrađen je i tehnički prijem, a u narednim danima se očekuje izvještaj stručne Komisije za tehnički pregled, na osnovu kojeg će općinska Služba prostornog uređenja i urbanizma izdati upotrebnu dozvolu – kazali su za Faktor iz Općine Novo Sarajevo.

Služba za komunalne i stambene poslove i saobraćaj Općine Novo Sarajevo je krajem 2022. godine zatražila informaciju od nadležnog Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo u vezi s mogućnosti raspodjele parking mjesta podzemne garaže G3 u ulici Kolodvorska.

- Nadležno ministarstvo je informisalo Općinu da će se nakon otvaranja podzemne garaže odrediti ko će upravljati garažom i način i na koji će se način koristiti parking mjesta u ovom zajedničkom objektu Vlade Kantona Sarajevo i Općine Novo Sarajevo – dodali su iz Općine Novo Sarajevo.

Izgradnja ove podzemne garaže počela je u ljeto 2020, a trebala je biti završena do sredine novembra 2020. godine. To je zajednički projekat Vlade KS i Općine Novo Sarajevo. Projekat je započet prije tri godine za vrijeme mandata Nedžada Koldže kao načelnika Općine Novo Sarajevo i Marija Nenadića, tadašnjeg premijera KS.

Vrijednost ove garaže iznosila je oko šest miliona maraka, od čega je 4,3 miliona kao investitor izdvojilo Ministarstvo saobraćaja KS, a Općina Novo Sarajevo je dodijelila zemljište u vrijednosti 1,5 miliona maraka. Javna kolektivna garaža imat će dvije podzemne etaže gdje će biti 165 parking mjesta. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.