open-navfaktor-logo
search
Putinova preporuka
Naoružavanje u regionu: Srbija u petak predstavlja ruski raketni sistem "Pancir S1"
Ukoliko bi se ove najave ispostavile kao tačne, Srbija bi postala jedina zemlja u ovom dijelu Evrope koja će imati, kako piše Sputnjik, "tako moćno oružje"
07.05.2019. u 15:16
get url
text

Na vojnoj paradi u Nišu u petak mogao bi da bude predstavljen ruski PVO raketni sistem "Pancir S1". Tu mogućnost je, kako nezvanično saznanje, u razgovoru za Sputnjik najavio Miroslav Lazanski, novinar i novi ambasador Srbije u Rusiji.

I iz vrha države je nagoviješteno, prenosi Sputnjik, da u Srbiju na Dan pobjede nad fašizmom stiže novo oružje iz Rusije, a predsjednik Aleksandar Vučić je rekao da se radi o "posebnoj poslastici".

Da Srbija od Rusije kupuje "pancir", Sputnjik je objavio još prošle godine, a informacije su bile da će ovaj PVO sistem biti otpremljen za Srbiju sredinom ove godine.

Ukoliko bi se ove najave ispostavile kao tačne, Srbija bi postala jedina zemlja u ovom dijelu Evrope koja će imati, kako piše Sputnjik, "tako moćno oružje".

Vlada Srbije je navodno već odvojila novac za "Pancir". To je PVO sistem kojeg je ruski predsjednik Vladimir Putin preporučio Aleksandru Vučiću tokom vojne parade na Crvenom trgu u maju prošle godine. Vojni eksperti i mediji "Pancir" nazivaju ubicom "apača" i aviona A-10.

Hibridni protivavionski sistem "Pancir S1", uključuje protivavionske projektile i protivavionske topove, stvoren je kako bi se pružila direktna podrška trupama na terenu, ali i protivavionskim sistemima velikog dometa kao što su S-300 i S-400.

Riječ je o mogućnom sistemu za odbranu od aviona, helikoptera, krstarećih raketa i bespilotnih letjelica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.