open-navfaktor-logo
search
Zbog odluka NSRS-a
Napad na ustavni poredak: Tužilaštvo BiH poziva političare iz RS-a na saslušanja
Tužilaštvo BiH sprovodi istragu protiv više osoba zbog krivičnog djela napad na ustavni poredak, a neki političari u RS-u su dobili poziv na saslušanje u svojstvu svjedoka.
17.12.2021. u 14:23
get url
text

Među njima je predsjednik DNS-a Nenad Nešić koji je potvrdio da će se odazvati pozivu.

- Kao odgovoran čovjek uvijek sam dostupan pravosudnim organima. Nažalost, vjerujem da je ovo više politički nego pravosudni postupak. Odbrana RS-a može biti samo odbrana, a ne narušavanje ustavnog poretka. O svemu ću blagovremeno obavijestiti javnost - istakao je Nešić.

U pozivu koji je uručen predsjedniku DNS-a od Tužilaštva BiH navodi se da se pred Tužilaštvom vodi predmet protiv nekoliko osoba zbog sumnje za počinjenje krivičnog djela napad na ustavni poredak i da se  Nešić poziva da da izjavu u svojstvu svjedoka.

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić u kratkoj izjavi je rekao da u ovoj fazi postupka ne može komentarisati predmet.

Podsjećamo, Tužilaštvo BiH nedavno je tražilo od NSRS-a informacije u vezi s usvajanjem Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima koji je usvojio NSRS, a na osnovu koga se planira osnivanje agencije za lijekove u RS-u.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.