open-navfaktor-logo
search
Virovitica
Napio se pa počeo krasti saobraćajne znakove
Muškarac u vidno alkoholiziranom stanju ukrao je šest saobraćajnih znakova u Virovitici u Hrvatskoj, a za tu krađu prijeti mu do pet godina zatvora. 
27.09.2022. u 19:30
get url
text
Ukradeni znakovi

Da nedostaju saobraćajni znakovi u gradu primijetili su policajci tokom ophodnje u ponedjeljak, a kratko nakon toga su zatekli ovog 35-ogodišnjeg muškarca pored kojeg su na tlu bili poslagani razni znakovi.

Nakon hapšenja ga je pregledao ljekar i psihijatrijski je obrađen.

O ovoj nesvakidašnjoj krađi izvijestila je Policijska uprava virovitičko-podravska, navodeći da je saobraćajne znakove pokušao odnijeti kući. 

- Oko 00.25 sati su u ulici P. Preradovića zatekli 35 – godišnjaka, u vidno alkoholiziranom stanju, koji je odbio alkotestiranje, a na tlu pored njega bili su poslagani raznovrsni šareni prometni znakovi – od znaka "STOP" do znaka naziva rijeke "Ođenica", sveukupno šest komada.

Uz saobraćajne znakove na tlu su bile i bočice alkoholnih pića - konjaka, pelinkovca, šljivovice i razne limenke energy pića koje su također oduzete.

Kako je 35-godišnjak počinio krivično djelo krađe na štetu grada Virovitice, uhapšen je i nakon ljekarskog pregleda i psihijatrijske obrade smješten u prostor za zadržavanje. Za krivično djelo krađe predviđena je kazna zatvora do pet godina zatvora - objavila je danas PU virovitičko-podravska.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.