Meleg je ostavio dubok trag u redovima Borca, a pamtit će da se je bio član šampionske generacije koja se domogla premijerligaške titule.

- Želim da zahvalim klupskom rukovodstvu, kompletnoj radnoj zajednici, svim svojim saigračima i trenerima, a posebno navijačima na sjajnih dvije godine koje sam proveo u FK Borac i Banjoj Luci. Prošli smo, kao što kaže stih pjesme, zajedno mnogo toga. Zajedno smo se radovali velikim pobjedama, bilo nam je teško zbog nekih poraza, ali uvijek će u sjećanju ostati samo lijepi trenuci, a osvajanje šampionske titule ostaje za sva vremena.

U klubu sam nosio i kapitensku traku, i to je za mene bila velika čast. FK Borac zauvijek će da ostane moja "druga kuća" i uvijek ću se rado vraćati u Banja Luku. Želim da poželim sreću ekipi u nastavku sezone i da poručim svim Borčevcima da još snažnije podržavaju naš klub - kazao je Meleg.

Ne krije, da je u minulih šest mjeseci odbio dvije inostrane ponude. Želja mu je, kaže, bila da ostane u FK Borac i da pokuša da se još jednom domogne šampionske titule, ali ovaj put, na njegovu adresu stigla je ponuda koju nije mogao da odbije.

- Moja želja je bila da ostanem u Banjoj Luci do kraja ugovora koji sam potpisao ljetos. Međutim, ponuda koja mi je stigla iz Egipta jednostvano nije mogla da se odbije. Moram da se zahvalim rukovodstvu FK Borac koje mi je izašlo u susret. Pamtit ću taj njihog gest - rekao je Meleg.

Iz kluba su zahvalili Melegu i poželjeli mu sreću.

- Želim da zahvalim Dejanu za sve što je uradio u našem klubu. Bio je pravi primjer profesionalca, na terenu i van njega. Svojim igrama na terenu, dao je puni doprinos svim našim uspjesima u minulom periodu, a vrata našeg kluba uvijek će da mu budu otvorena. Želim da mu poželim puno sreće u nastavku karijere i da u lijepom sjećanju boravak u FK Borac i Banjoj Luci - rekao je Bogoljub Zeljković, potpredsjednik FK Borac.

Dejan Meleg odigrao je 69 utakmica za FK Borac uz učinak od 13 golova i dvije asistencije.