open-navfaktor-logo
search
Vrijeme
Narednih dana kiša, susnježica i snijeg i temperature ispod nule
U Bosni i Hercegovini se narednih dana očekuje oblačno vrijeme sa kišom, susnježicom i snijegom.
03.02.2023. u 08:22
get url
text

Jutros je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Na Bjelašnici je jutros najhladnije sa temperaturom od minus deset stepeni Celzijusa.

U Bugojnu, Drvaru i na Ivan-sedlu izmjerena su minus tri stepena, u Bihaću, Livnu, Sanskom Mostu i na Sokocu minus dva, Banjoj Luci, Doboju i Sarajevu minus jedan, Tuzli i Zenici nula, Gradačcu i Širokom Brijegu dva, Stocu tri, Mostaru i Trebinju pet i Neumu sedam stepeni.

- Danas će u Bosni preovladavati preteženo oblačno vrijeme. U Hercegovini uglavnom sunčano, uz postepeno naoblačenje. U večernjim satima u Bosni u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima i na planinama snijeg. Najviša dnevna temeperatura od tri do devet, na jugu zemlje do 13 stepeni - saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U subotu se u BiH očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama se očekuje kiša ili susnježica, a na planinama snijeg. Jutarnja temperatura od minus dva do četiri, na jugu do šest, a najviša dnevna od tri do devet, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U nedjelju se u većem dijelu BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme. Na jugu Hercegovini uglavnom sunčano. Slaba kiša ili snijeg su mogući ponegdje na istoku i jugoistoku Bosne. Jutarnja temperatura od minus sedam do minus jedan, na jugu do dva, a najviša dnevna od minus četiri do dva, na jugu zemlje do osam stepeni.

U ponedjeljak se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini uglavnom sunčano. U centralnim i istočnim područjima Bosne je moguće povremeno provijavanje slabog snijega. Jutarnja temperatura od minus sedam do minus jedan, na jugu do dva, a najviša dnevna od minus četiri do dva, na jugu zemlje do šest stepeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.