open-navfaktor-logo
search
Prvi kongres
Narod i pravda sutra u Sarajevu bira novog predsjednika
Prvi kongres stranke Narod i Pravda bit će održan u subotu 20. novembra u Domu mladih u Sarajevu. Na Kongresu će biti izabrani stranački organi uključujući i predsjednika stranke, čime će biti dovršeni unutrastranački izbori.
19.11.2021. u 12:03
get url
text

Kongres će birati predsjednika Naroda i Pravde, dvojicu zamjenika, najmanje četvericu potpredsjednika stranke, Glavni odbor koji će brojati 99 članova te Nadzorni odbor.

Kongresu će prisustvovati 400 delegata iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Delegirani iz svih stranačkih organizacija, ovih 400 delegata kroz demokratski proces izabrat će novo stranačko rukovodstvo. Kongresu će prisustvovati i 55 zvanica.

U svečanom dijelu Kongresa, prisutnima će se pored zvanica obratiti i aktuelni predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković, predsjednik Proširene kooordinacije Naroda i Pravde Dejan Kovačević, predsjednik Povjereništva mladih Azhar Sejarić, Mersiha Mehmedagić, najavljeno je iz te stranke.

Kongres će razmatrati i niz strateških dokumenata koji će jasno definirati stranačke politike, prioritete i način njihovog ostvarivanja u narednom periodu.

Između ostalog, Kongres će razmatrati i Prijedlog Dekleracije Naroda i Pravde, kao zvanični stav stranke po ključnim pitanjima. Deklaracija sadrži 31 poglavlje i uz uvodni dio ovaj dokument stranku definira kao stranku centra, državotvornu, multietničku, bosanskohercegovačke orijentacije.

Iz stranke napominju da je kongres Naroda i Pravde ranije odgađan zbog pandemije COVID-19 i ograničenja okupljanja koja su bila na snazi.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.