open-navfaktor-logo
search
Tužno sjećanje
Navijač FK Sarajevo: U Širokom Brijegu prije 11 godina ubijen Vedran Puljić
Vedran Puljić, navijač Fudbalskog kluba Sarajevo, ubijen je na današnji dan 2009. godine ispred stadiona Pecara u Širokom Brijegu.
04.10.2020. u 08:03
get url
text

Puljić je ubijen iz vatrenog oružja u neredima prije utakmice Široki Brijeg - Sarajevo.

Prvobitno se smatralo da je Puljić ubijen oštrim predmetom, te da je podlegao na putu prema Domu zdravlja Široki Brijeg, ali je, ipak, dan poslije, obdukcijom tijela utvrđeno da je ubijen iz vatrenog oružja.

- Obdukcijom je ustanovljeno kako je Vedran Puljić smrtno stradao od hica iz vatrenog oružja. Prema kasnijim saznanjima, utvrdilo se da je za ubistvo Vedrana Puljića osumnjičen Oliver Knezović, iz Širokog Brijega.

Knezović je prvenstveno zadržan u pritvoru, a sam se predao i priznao pucanje na navijače, ali je nakon nekoliko dana navodno pobjegao iz pritvora.

Nekoliko dana nakon utakmice, predstavnici zapadnohercegovačkog i sarajevskog kantona na sastanku u Širokom Brijegu izrazili su saučešće porodici nastradalog navijača Sarajeva, Vedrana Puljića i istakli da se mora utvrditi istina o okolnostima nereda i ubistva navijača Sarajeva - piše Historija.

Još se pokušavaju utvrditi krivci za izbijanje nereda i smrt Vedrana. U istrazi učestvuju i istražitelji Federalne uprave policije. Žalosno je da krivci još uvijek nisu uhapšeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.