open-navfaktor-logo
search
Parola na Pecari
Navijači Širokog Brijega podržali nekadašnjeg sponzora ljutih rivala
Zanimljivo da je Aluminiji u prošlosti jedno vrijeme bio čak i generalni sponzor Zrinjskog, kojeg u gradu na Lištici smatraju najvećim rivalom svog kluba
12.07.2019. u 16:01
get url
text

Fudbaleri Širokog Brijega u četvrtak navečer poraženi su na Pecari od Kairat Almatyja s 2:1 u prvom susretu prvog pretkola Evropske lige.

Izabranici Goce Sedloskog u posljednjih pola sata igre imali su nekoliko odličnih prilika, ali ih nisu uspjeli pretvoriti u pogodak kojim bi došli do izjenačenja i pozitivnijeg rezultata pred put na revanš u daleki Kazahstan.

Širokobriježani su i na ovom meču imali odličnu podršku navijača, a najvatrenije pristalice Škripari su u jednom trenutku utakmice "podigli" parolu kojom su podržali radnike mostarskog Alumunija.

Na paroli je pisalo: "Škripari uz radnike Aluminija".

Podsjećanja radi ovoj kompaniji je zbog ogromnih dugovanja (oko 400 miliona KM), isključenja električna energija, a samo za nju Alumunij je dužan čak 293 miliona maraka.

Zanimljivo da je Aluminiji u prošlosti jedno vrijeme bio čak i generalni sponzor Zrinjskog, kojeg u gradu na Lištici smatraju najvećim rivalom svog kluba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.